Bezoek aan Sierra Leone 2020

Afgelopen januari (2020) zijn Marja, Bert, Els en Pieter naar Sierra Leone geweest. Na een voorspoedig vlucht kwamen zij aan op de luchthaven en stapten zij over op een snelle boot die hen naar de hoofdstad Freetown bracht. Daar werden we opgevangen door Simon, de voorzitter van de Afrikaanse tak van de Stichting. Zij maakten diverse tochten naar de verschillende projecten van de Stichting. Lees hier het hele verslag

Doe mee met de Actie Tafel en Stoel

februari 2020

Onlangs zijn we teruggekeerd van een reis naar Sierra Leone. Wij hebben daar de lopende projecten van St. Help Sierra Leone bezocht. Opnieuw trof ons de hartverscheurende armoede. Economisch gezien gaat het nu slechter met het land dan een paar jaar geleden. (1 euro was drie jaar geleden 5300 leones, nu 10.000 leones waard) Wel zijn we positief gestemd over de lopende projecten.
Wij hebben een schooltje bezocht dat is opgezet dankzij de enorme inzet van een groepje vrouwen, die hiervoor een deel van de opbrengst van hun microkredieten hebben ingezet. Zij dragen zorg voor een grote groep kinderen die door ebola hun familie hebben verloren.
Er is ons om schoolmeubilair gevraagd.
In de houtwerkplaats, een ander project van de stichting, worden nu tafeltjes en stoeltjes gemaakt.

Lees hier verder voor deze actie

Bezoek Sierra Leone

februari 2020

Begin januari 2020 hebben de bestuursleden Marja en Els met hun echtgenoten een werkbezoek aan Sierra Leone gebracht. Een verslag van het bezoek volgt later.

Reizen Weas

reizen waes | video | 46 minuten | 15 dec 2019

TOM WAES REIST NAAR BESTEMMINGEN DIE DE GEMIDDELDE TOERIST LINKS LAAT LIGGEN.

Twee jaar lang werd Sierra Leone geteisterd door het ebolavirus. Toeristen mochten het land niet in. Wanneer de ebolacrisis officieel voorbij is, stapt Tom Waes op het eerste vliegtuig die kant op.

DEZE AFLEVERING IS BESCHIKBAAR TOT 25 DECEMBER 2019 23:15

Omgekeerde Sinterklaas

15 november 2019

Lees hier meer over deze aktie

Hier een verslag van 24 november uit trefpunthouten.nl

Regentijd

De regentijd was weer een heftige dit jaar. Wij begrepen eerst niet waarom technische werkplaats stil lag, maar na het zien van deze filmpjes begrijpen wij het wel.
Deze opnames dateren van 2 augustus, de Vocational Centra opent weer op 16 september.

Landbouwproject

28-8-2019

Vijf vrouwen werken op kleine schaal op het landbouwproject. 60% van de opbrengst is voor de vrouwen, 40% voor de foundation. Hiermee worden mest en zaaigoed gekocht en andere kosten betaald.
In oktober hopen we dat de pinda’s geoogst kunnen worden.
Helaas is de rijst door de overstroming verloren gegaan.

Muur

15 mei 2019

Tussen de buurman en het terrein met het Educational Centre en de technische werkplaats  is een begin gemaakt met de
bouw van een hoge muur om toekomstige problemen te voorkomen. We merkten dat steeds meer mensen zich stukjes land gingen
toe eigenen. We zijn heel blij dat BAM, ook werkzaam in Sierra Leone, belangeloos zes arbeidskrachten heeft uitgeleend om te
helpen bij het zware werk.

Sportdag

8 april 2019

Ook in Sierra Leone organiseren ze een schoolsport dag!

Generator

1 april 2019

De bouw van de schuur waar de generator in moet komen is bijna klaar.