Landbouwproject

28-8-2019

Vijf vrouwen werken op kleine schaal op het landbouwproject. 60% van de opbrengst is voor de vrouwen, 40% voor de foundation. Hiermee worden mest en zaaigoed gekocht en andere kosten betaald.
In oktober hopen we dat de pinda’s geoogst kunnen worden.
Helaas is de rijst door de overstroming verloren gegaan.

Omgekeerd Sinterklaas

7-11-2019

Lees hier verder over de actie

Muur

15 mei 2019

Tussen de buurman en het terrein met het Educational Centre en de technische werkplaats  is een begin gemaakt met de
bouw van een hoge muur om toekomstige problemen te voorkomen. We merkten dat steeds meer mensen zich stukjes land gingen
toe eigenen. We zijn heel blij dat BAM, ook werkzaam in Sierra Leone, belangeloos zes arbeidskrachten heeft uitgeleend om te
helpen bij het zware werk.

Sportdag

8 april 2019

Ook in Sierra Leone organiseren ze een schoolsport dag!

 


Generator

1 april 2019

De bouw van de schuur waar de generator in moet komen is bijna klaar.

Houtbewerking

17 februari 2019

De generator is nu in het Vocational Center (Beroepsopleiding School) aangekomen.
Hier is Mr. Kasim begonnen met het les geven in houtbewerking aan de eerste vijf leerlingen.
Ook is men begonnen met de bouw van een aparte ruimte voor de generator direct naast het opleidingscenter.

Generator gereviseerd

13 feruari 2019

De generator is gereviseerd

 

 

 

 

Generator

21 november 2018

Zoals we in de nieuwsbrief van mei vorig jaar schreven is de in Nederland gekochte generator nu in Freetown aangekomen. Deze generator hebben we aangeschaft voor de krachtstroom die de houtbewerking machines nodig hebben.

De motor en de brandstoftank zijn voor vertrek in Nederland gereinigd en nu zal de generator door een medewerker van Holland Shipyards in Freetown onder handen worden genomen. De machine moet worden ontroest, gestript en daarna weer geverfd.
Daarna wordt hij technisch nagekeken zodat hij weer aan de praat komt, kortom nog veel werk te doen.

Als dat gedaan is, zal de generator naar de Vocational school in Waterloo vervoerd gaan worden.

We houden u op de hoogte…

Nieuw in het bestuur

1 november 2018

Mijn naam is Els van den Tillaard en sinds kort zit ik in het bestuur van Stichting Help Sierra Leone. Ik zal kort iets vertellen over mezelf en waarom ik me graag wil inzetten voor deze stichting.

Mijn man en ik hebben geen biologische kinderen, maar wij hebben wel altijd veel kinderen om ons heen (gehad). Een van die kinderen was Alfred.

Alfred ontvluchtte 25 jaar geleden de oorlog in Sierra Leone. Als verstekeling op een Nederlands schip, kwam hij ons land binnen. Wij hielpen hem zoveel mogelijk en hij ging horen tot de Afrikaanse tak van onze familie.

Zo’n zes jaar geleden ging Alfred voor het eerst weer terug naar Sierra Leone. Hij zag in zijn geboorteland veel mogelijkheden en wilde daar een toekomst opbouwen. Na enige oriëntatie besloot hij een transportbedrijf op te zetten.

Daarna vroeg hij regelmatig aan ons om eens langs te komen: hij wilde ons zijn land en bedrijf laten zien. Aangezien ik niet zo’n avonturier ben, hield ik de boot een beetje af.

Totdat wij eind vorig jaar hoorden, dat hij een dochtertje gekregen had en haar Els genoemd had…

Begin dit jaar zijn we naar Sierra Leone gegaan.

Wij kenden de Stichting Help Sierra Leone vaag en we hebben aan de stichting hulp/advies gevraagd voor onze reis. Wij dachten, als we toch in Sierra Leone zijn, kunnen we naast Elsje, misschien ook wel een paar projecten bezoeken.

Dat hebben we gedaan en we waren erg onder de indruk van wat er allemaal gedaan werd met behulp van de stichting. Daarnaast vonden we Sierra Leone ook een mooi land, met vriendelijke mensen.

Terug in Nederland besloot ik, om me actief te willen inzetten voor Sierra Leone. En dat hoop ik onder andere te doen door me te verbinden aan de Stichting Help Sierra Leone.

In Memoriam Vincent Sesay

28 september 2018

Op vrijdag 28 september ontvingen wij bericht vanuit Sierra Leone dat Vincent Sesay, pastor van een baptistengemeente en secretaris van onze partner Foundation Help Sierra Leone, met een ernstig herseninfarct naar het Connaught Hospital in Freetown was gebracht. Vrij kort daarvoor was hij betrokken geweest bij een ongeval waarbij hij een schouderblad had gebroken, dus wij vermoedden een verband. Alle aanwezige zorg werd ingezet, maar de situatie was zeer ernstig. Na een periode van angst en vrees is Vincent op 6 oktober overleden. Omdat de kerk hem als pastor op passende wijze, met veel sprekers en gasten, de laatste eer wilde bewijzen, heeft de begrafenis pas op 21 oktober plaatsgevonden.

Wij leven mee met zijn vrouw en vijf kinderen die hun man en vader moeten missen en enorm verdrietig zijn. Naast verdriet, hebben zij ook te maken met directe financiële gevolgen, want Vincent was kostwinner en er zijn amper sociale voorzieningen in Sierra Leone.

Ook wij zullen Vincent enorm missen. Hij voorzag ons als stichting van allerlei informatie en stelde nauwgezet verslagen en rapportages op. We hadden dus regelmatig contact. Daarnaast was hij als mens een trouw, vriendelijk en bescheiden persoon.Tijdens bezoeken aan Sierra Leone regelde hij op de achtergrond alles wat nodig was. Hij heeft ons laten zien hoe het dagelijkse leven in een straatarm land er echt uitziet. Maar hij heeft ons ook de schoonheid van het land laten ervaren.

Wij denken met ontroering en dankbaarheid aan hem terug!