Houtbewerking

17 februari 2019

De generator is nu in het Vocational Center (Beroepsopleiding School) aangekomen.
Hier is Mr. Kasim begonnen met het les geven in houtbewerking aan de eerste vijf leerlingen.
Ook is men begonnen met de bouw van een aparte ruimte voor de generator direct naast het opleidingscenter.

Generator gereviseerd

13 feruari 2019

De generator is gereviseerd

 

 

 

 

Generator

21 november 2018

Zoals we in de nieuwsbrief van mei vorig jaar schreven is de in Nederland gekochte generator nu in Freetown aangekomen. Deze generator hebben we aangeschaft voor de krachtstroom die de houtbewerking machines nodig hebben.

De motor en de brandstoftank zijn voor vertrek in Nederland gereinigd en nu zal de generator door een medewerker van Holland Shipyards in Freetown onder handen worden genomen. De machine moet worden ontroest, gestript en daarna weer geverfd.
Daarna wordt hij technisch nagekeken zodat hij weer aan de praat komt, kortom nog veel werk te doen.

Als dat gedaan is, zal de generator naar de Vocational school in Waterloo vervoerd gaan worden.

We houden u op de hoogte…

Nieuw in het bestuur

1 november 2018

Mijn naam is Els van den Tillaard en sinds kort zit ik in het bestuur van Stichting Help Sierra Leone. Ik zal kort iets vertellen over mezelf en waarom ik me graag wil inzetten voor deze stichting.

Mijn man en ik hebben geen biologische kinderen, maar wij hebben wel altijd veel kinderen om ons heen (gehad). Een van die kinderen was Alfred.

Alfred ontvluchtte 25 jaar geleden de oorlog in Sierra Leone. Als verstekeling op een Nederlands schip, kwam hij ons land binnen. Wij hielpen hem zoveel mogelijk en hij ging horen tot de Afrikaanse tak van onze familie.

Zo’n zes jaar geleden ging Alfred voor het eerst weer terug naar Sierra Leone. Hij zag in zijn geboorteland veel mogelijkheden en wilde daar een toekomst opbouwen. Na enige oriëntatie besloot hij een transportbedrijf op te zetten.

Daarna vroeg hij regelmatig aan ons om eens langs te komen: hij wilde ons zijn land en bedrijf laten zien. Aangezien ik niet zo’n avonturier ben, hield ik de boot een beetje af.

Totdat wij eind vorig jaar hoorden, dat hij een dochtertje gekregen had en haar Els genoemd had…

Begin dit jaar zijn we naar Sierra Leone gegaan.

Wij kenden de Stichting Help Sierra Leone vaag en we hebben aan de stichting hulp/advies gevraagd voor onze reis. Wij dachten, als we toch in Sierra Leone zijn, kunnen we naast Elsje, misschien ook wel een paar projecten bezoeken.

Dat hebben we gedaan en we waren erg onder de indruk van wat er allemaal gedaan werd met behulp van de stichting. Daarnaast vonden we Sierra Leone ook een mooi land, met vriendelijke mensen.

Terug in Nederland besloot ik, om me actief te willen inzetten voor Sierra Leone. En dat hoop ik onder andere te doen door me te verbinden aan de Stichting Help Sierra Leone.

In Memoriam Vincent Sesay

28 september 2018

Op vrijdag 28 september ontvingen wij bericht vanuit Sierra Leone dat Vincent Sesay, pastor van een baptistengemeente en secretaris van onze partner Foundation Help Sierra Leone, met een ernstig herseninfarct naar het Connaught Hospital in Freetown was gebracht. Vrij kort daarvoor was hij betrokken geweest bij een ongeval waarbij hij een schouderblad had gebroken, dus wij vermoedden een verband. Alle aanwezige zorg werd ingezet, maar de situatie was zeer ernstig. Na een periode van angst en vrees is Vincent op 6 oktober overleden. Omdat de kerk hem als pastor op passende wijze, met veel sprekers en gasten, de laatste eer wilde bewijzen, heeft de begrafenis pas op 21 oktober plaatsgevonden.

Wij leven mee met zijn vrouw en vijf kinderen die hun man en vader moeten missen en enorm verdrietig zijn. Naast verdriet, hebben zij ook te maken met directe financiële gevolgen, want Vincent was kostwinner en er zijn amper sociale voorzieningen in Sierra Leone.

Ook wij zullen Vincent enorm missen. Hij voorzag ons als stichting van allerlei informatie en stelde nauwgezet verslagen en rapportages op. We hadden dus regelmatig contact. Daarnaast was hij als mens een trouw, vriendelijk en bescheiden persoon.Tijdens bezoeken aan Sierra Leone regelde hij op de achtergrond alles wat nodig was. Hij heeft ons laten zien hoe het dagelijkse leven in een straatarm land er echt uitziet. Maar hij heeft ons ook de schoonheid van het land laten ervaren.

Wij denken met ontroering en dankbaarheid aan hem terug!

 

 

Nieuwsbrief en Jaarverslag 2017

mei 2018

De nieuwste nieuwsbrief van 2018 is verstuurd en kunt u hier op de site ook vinden.

Ook is het jaarverslag van vorig jaar weer online gezet.

Foto update

december 2017

Het huis met het blauwe dak is het Christian Educational Centre. Aan de buitenkant ziet het huis er al heel goed uit. Binnen moet er nog geverfd worden en waterleidingen moeten nog worden aangelegd. Het huis wordt al gebruikt voor vergaderingen en een bijbelstudiegroep komt er elke woensdag samen.

Vrijwilliger Alimamy heeft een moestuin aangelegd op het braakliggende land en verbouwt er nu groenten voor eigen gebruik. Zo kan hij in zijn levensonderhoud  voorzien. Hij maakt handig gebruik van een bron die op het terrein ontspringt.

De Vocational school (vakschool) is klaar. Leerlingen werken er nu met handgereedschap. Er staan al machines, maar daar is krachtstroom voor nodig. De generator hiervoor moet nog komen…

Hulp aan de slachtoffers modderstroom

26 september 2017

Uw giften voor hulp aan de slachtoffers van de modderstroom zijn direct aan slachtoffers uitgedeeld!

Onze zuster organisatie, Foundation Help Sierra Leone (FHSL), in Sierra Leone heeft deze hulp uitgedeeld. Er is aan directe hulp 10 euro aan 120 slachtoffers gegeven; 60 kinderen en 60 volwassenen.
Verder zijn er aan diverse mensen blauwe zakken uitgedeeld met daarin zeep, boeken, pennen, potloden, handdoeken, tandpasta en borstel, paracetamol, pakken rijst, borden, lepels en twee Sardines.

 

Modderstroom in Freetown

15 augustus 2017

Vandaag om 11.00 uur kregen wij bericht en foto’s van Simon Seisay, ons bestuurslid in Sierra Leone.

Gisteren zag Simon hoe de modderstroom zijn stad verwoestte. Steeds meer komt het besef binnen van de omvang van de ramp. “Het is hier verschrikkelijk, er zijn zo veel mensen die ik niet kan helpen.”

(Simon plaatste dit artikel op RTLnieuws)

U kan helpen door een gift, deze wordt direct aangewend om rechtstreeks hulp te bieden!

Lees hier verder.

ING rekeningnummer NL67INGB0008535687
ten name van de
Stichting Help Sierra Leone, Houten.
ovv mudstreams Freetown

Update uit Sierra Leone

oktober 2016

Dear Stichting members

I am very sorry for the lack of communication from me for quite a while, Marja did mentioned some labs during her visit to my new born baby, this was due to my job and some personal commitments, which I promised I need to do more to keep you up to-date on developments in the Foundation in Sierra Leone.

Meanwhile, the responsibility was tasked by the board in Sierra Leone to Vincent to send reports to everyone every three months on how things are unfolding, he sent us a report three weeks ago, which he stated the situation and status of various projects.

Like I mentioned above, I will sit with board in Sierra Leone and discuss about monitory and reporting about the Foundation projects, which in my opinion were very necessary for the health of the Foundation.
I must say, there are lots of challenges and we need to communicate them well, after the Ebola crisis in Sierra Leone, life for the ordinary people became more difficult, inflation is 30%, most of the NGO’s are facing lots of social problems which tend to double financial cost, and the Foundation Help Sierra Leone is one of the Foundation that is experiencing such cost and expectation, for example, all our volunteers are not receiving salary or income for work being done, in actual fact they have family that depends on them, flooding is affecting most of our volunteers, in that respect it’s difficult for them to be 100% in service for the Foundation, I have been helping some of them these past year, but it’s also a burden on me.guest-house_1

As a Foundation we need to do more to realize our efforts and promised, of course we need to keep you informed,
but also we need to trust the people in Sierra
Leone that they are willing to go on with Foundation that is in view to help poor people.

Thank you for all what you are doing in behalf of Foundation Help Sierra Leone!

The coming months, I will believe will give new opportunities and challenges. We are sure that with Gods help we will make effort, although it is not always easy!

Met vriendelijke groet

Simon